2011. október 18., kedd

Babapiskótával rétegezett birsalmahabkrém

  "Kiskuktánál " http://kiskukta.blogspot.com/   találtam egy nagyon jó Birsalmahabtorta receptet,mindenféleképpen a krémre voltam kíváncsi.
Nem volt időm,hogy a tortát elkészítsem,ezért azt találtam ki,hogy babapiskótával fogom rétegezni a krémet.
Minden elismerésem "Kiskuktának" mert a birsalmakrém nagyon finom. Biztosan elfogom készíteni a tortát is.
A Birsalmahabtorta receptjét itt megtalálod http://kiskukta.blogspot.com/2011/10/birsalmahabtorta.html
 Nézzétek meg mert gyönyörű!!

Babapiskótával rétegezett birsalmahabkrém  



 Hozzávalói:
24 db. babapiskóta
A krém hozzávalói:
4 dl birsalmabefőtt l+ 250 ml birsalmabefőtt leve
4 tojássárga

5 dkg liszt, 
4 csapott evőkanál cukor
 20 g étkezési zselatin
1 dl tej
6 dl nagyon hideg tejszín
3 ek porcukor


 
Elkészítés:

 A lisztet a tojássárgáját és egy kis birsalmalevet csomómentesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a cukort, és a többi birsalmalevet, és sűrű péppé főzzük,majd kihűtjük.
 A zselatint a tejbe elkeverjük, majd oldódásig melegítjük, langyosra hűtjük.
 A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd pár kanálnyit elkeverünk  a birsalmás pépbe., majd a két krémet összekeverjük. Végül hozzákeverjük a zselatint Egy téglalap alakú formát folpackkal   kibélelünk és 12 db babapiskótát 

szorosan egymás mellé rakunk,és fele krémet elkenjük rajta. Újból piskótákat rakunk a krém tetejére szorosan egymás mellé. Végezetül a maradék krémmel beborítjuk. Hűtőszekrényben egy pár óráig hagyjuk dermedni,majd   vizes késsel felszeleteljük.

 UI: "kiskukta" köszönöm a receptet:)))

5 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon klassz recept és guszta sütik! :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, de örülök:)!!! Nagyon guszta így is!

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta!
    Nagyon finom krémet alkottál,a családnak nagyon ízlett,és ígérem a tortát is elfogom készíteni. Még egyszer köszönöm a receptet:)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...