2011. október 27., csütörtök

Baconnel hajtogatott kenyér ( Tejsavóval )



Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 15 dkg bacon, 5 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 1 tojás
 fél- teáskanál só,( ha tejjel készítjük akkor 1,5 teásk. só )
 3 dl. tej, ( én most tejsavóval helyettesítettem a tejet )
1 dkg cukor

ELKÉSZÍTÉS:

Minden hozzávalót,kivéve a kockára vágott bacont,belepakoltam a kenyérgépbe.
A tészta dagasztási programot csak addig használtam míg az alapanyagokból tésztát dagaszt kb. 20 perc.
 Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a kockára vágott bacont. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük. 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk. A végén vekni alakúra formáljuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük. Végül tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben, közepes melegen 60 percen át sütjük. Bacon  helyett ízesíthetjük a kenyeret darált töpörtyűvel,kolbásszal sonkával, pörkölttel is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...