2011. október 16., vasárnap

Kastély készítése képekben


Mesebeli kastély ahogyan én készítem:))- képekben.








 Ételfestékkel festettem meg az ablakokat és az ajtót.

 A királylányok lehettek volna szebbek is de csak ilyet tudok:))

Íme a torta!


14 megjegyzés:

  1. Lenyűgöző! Nagyon ügyes vagy. :)))

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép a torta! Bárcsak én tudnék ilyen királylányokat, vagy legalább hasonlókat csinálni.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok.
    marisz! Ha gondolod felrakhatom a királylányok készítését,habár az arcukat szebben is kilehetne dolgozni. Vettem gipszkiöntőből arcformát,csak nincs időm rá ,hogy kigyakoroljam. Mivel a családban-baráti körben szinte mindenkinek mostanában van a szüli-névnapja. Mindig ajándék helyett tortát kérnek,és ezért mostanában csak sütni fogok. Na meg persze dolgoznom is kell!

    VálaszTörlés
  4. Irigylésre méltó dolgokat készítesz! :) Megkérdezhetem, miből vannak a tornyok? Fondant bevonat, vagy marcipán? :)

    VálaszTörlés
  5. Nem győzőm csodálni ezeket a remekműveket... :) A tornyokat fondantból készíthetem? :) Már ha jól tudom, hogy fondant bevonómasszát porcukor, zselatin, víz keverékéből még a magamfajta mezei egerek is képesek megcsinálni? ;) Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:))
      A tornyokat is fondant-ból készítettem mint minden mást is:))
      Fondant receptet megtalálod a címkékben is a fondant készítés cím alatt.
      Remélem sikerül nem olyan bonyolult csak annak látszik:))
      Bátran kérdez ha tudok szívesen segítek:)

      Törlés
  6. Gyönyörűek a tortakölteményeid!!! :) A tornyok így tartósak maradnak?Én piskótatekercsből akartam csinálni,de most elbizonytalanodtam :) Nem tudom hogy melyik verzió lenne a megbízhatóbb?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csináld így ahogyan én készítettem, mert így biztosan szépen fognak állni és nem szakadnak össze!
      A tornyokat el kell készíteni 2-3 nappal előbb így szépen kiszáradnak és még fontos! . . . hogy vastag lapokat nyújtsál a fondatból, hogy ne törjenek. Amikor a henger már kemény akkor folytasd a tornyok további díszítését friss fondantból!
      Ezért kell napokkal előbb elkezdeni készíteni, mert először a tornyokat kell kiszárítani majd a többi amivel díszíted.
      A tortára pedig egy friss fondant masszába belerakva az alját kell oda illeszteni!
      Nem olyan nehéz mint ahogyan látszik biztosan sikerülni fog.
      Kérdezz bátran szívesen segítek:))

      Törlés

  7. Helló!
    Elkészült a mi kis kastélyunk :) Köszi szépen a segítséget,tényleg nagyon szuper így. :) Akartam képet küldeni róla,de ide nem tudom feltölteni. Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök hogy sikerült, email címemre küld el a képet és berakom a bibimoni facéra.
      budaimonika100@gmail.com

      Törlés
  8. Ilyen tortat meg soha nem lattam! Nagyon-nagyon ugyes vagy, Moni! :) A megvalositashoz altalaban az interneten keresel segitseget vagy sajat kutfobol dolgozol? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:))
      Nagy részét magamtól találom ki az adott téma körül gondolkozva, de szoktam az interneten is keresgélni ha valami nem nagyon megy,vagy ha nincs ötletem hogyan is kezdjek hozzá:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...