2011. október 7., péntek

Mentaszörp

Hozzávalók:
1 l mentalevél
 2,5 l víz
30-50dkg cukor ízlés szerint
2 db citrom
1,5 dl menta szirup (lidl-ben kapható!)

Elkészítése: 

A menta leveleket 1 liter vízben fél óráik lassú tűzön forraljuk,majd 1 -órát lefedve hagyjuk kihűlni.
Egy óra múlva leszűrjük,a lébe rakjuk a héjastól kis darabokra felszeletelt 2 db citromot.
Adunk hozzá még,1,5 l vizet és ízlés szerint cukrot,felfőzzük és 10 percig lassú tűzön főzzük tovább.
10 perc főzés után,hozzáadjuk a menta szirupot, ( ha nincs akkor zöld ételfestéket egy pár cseppet a színe miatt..) letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Kihűlés után leszűrjük és steril kihűlt üvegekbe töltjük.
Nekem ebből a mennyiségből 2 liter szörp szokott kijönni.

Ez a szörp híg állagú lesz akár csak a Gyömbér szörp,de az erős intenzív ízű.
Koktélokhoz, sörbetekhez kitűnő, igaz,hogy már nincs nyár,de nyári hűsítőként is igen finom,hideg szódával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...