2011. november 24., csütörtök

Mákos-guba ünnepi köntösben

 A recept a receptvarázs meghirdetett Magyar klasszikusok másképpen meghirdetett versenyére készült.
Az volt a feladat ,hogy találjunk ki másféle elkészítési módokat,a megadott klasszikus receptekre.

ÍME:



Hozzávalók:
7 db. kifli karikára vágva
7 dl . tej
2 db. tojássárgája 10 dkg cukor
1 cs. vaniliáscukor
25 dkg darált cukrozott mák

 Hozzávalók krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
1cs. vaníliáscukor
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja + fél citrom leve
4 dl. tej
2,5 dl tejszín
10 gramm étkezési zselatin

Elkészítés:

7 dl tejet a cukorral ,vanillincukorral és a tojássárgájával habverővel elkeverjük. Kislángon felforraljuk.
Közben a kifliket karikára vágjuk,és beletesszük egy tálba. Ha felforrt,ráöntjük a kiflikre és hozzákeverjük a mákkeveréket,félre tesszük.
A krémhez a pudingport 4 dl tejjel, cukorral,vanillincukorral,reszelt citromhéjával és a levével sűrűre főzzük,kihűtjük.
Végül a tejszínhabot habbá verjük,és a kihűlt pudinghoz keverjük. A zselatint kis vízben feloldjuk,langyosan keverjük a pudingos tejszínes keverékhez. Veszünk egy félgömb alakú formát, ( lehet üvegtál is ) folpackkal kibéleljük. A leöntött kiflik 3/4-résztét az edény falára és aljára nyomkodjuk szorosan,majd az elkészített krémet beleöntjük. Így tesszük a hűtőbe egy pár órára,ha már a krém kezd megdermedni akkor takarjuk be a maradék leöntött kiflikkel az alját. Mert különben elsüllyednének a kiflik. Egy éjszakát hagyjuk dermedni és másnap szeleteljük.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, annyira jól néz ki és finom is lehet! Ki is fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...