2011. november 6., vasárnap

Túrós kenyér

Hozzávalók:

2,5 dkg. élesztő, 50 dkg finomliszt, csipet sütőpor, kiskanál só, kiskanál cukor, 1 tojás, 15 dkg zsírós túró, 3 dkg margarin, 2 dl langyos tej, 1 dl langyos víz.

Elkészítés:
Az összes hozzávalóból  tésztát dagasztunk
.( - vagy a kenyérgép dagasztó programját használjuk ..)
Dagasztás után fél-órát pihentetjük,majd kenyér formára gyúrjuk,tetejét éles késsel bevagdossuk. Letakarva imént 30 percig pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt közepes hőmérsékletre.
Végül készre sütjük a kenyerünket,akkor jó ha szép piros a teteje kb. 50 perc a sütési idő.



Sajttal,vajjal vagy lekvárral a legfinomabb!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...