2011. december 21., szerda

Baconos-túrós kölesgaluska


Hozzávalók:
30 dk csíkokra vágott bacon
20 dkg túró
2 dl.köles
10 dkg reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
Előző este beszoktam áztatni a kölest,majd átmosom.
Másnap a kölest  4 dl vízbe puhára főzöm.
A bacont 3 evk olajban kisütöm.
A túrót villával összetöröm.
Ha elkészült a kölesünk kicsit várok,hogy kihűljön olyan langyosra.
Vizes kanállal nagyobb galuskákat szaggatok a kölesből, és egy lapos sütőedénybe sorba rakom őket.
Rászórom a túrót és a bacont,majd reszelt sajttal megszórom a tetejét.
Végül előmelegített sütőben rápirítom a sajtot,tejföllel tálalom.

2 megjegyzés:

  1. Emlékszem valami hasonlóra, úgyhogy pontosan tudom, milyen finom. :)

    VálaszTörlés
  2. Petra!
    Én is emlékszem a tiédre,de anyósom azt monda mikor a tiédről meséltem neki,hogy ő régen mikor készítette sajttal lesütötte a sütőben. Ezért lett így elkészítve.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...