2011. december 6., kedd

Karácsonyi tea





Ezt a receptet Bécsből hoztam nektek , ők úgy hívják - Kinder- Punch





Hozzávalók:

1 liter víz
1/2 narancs héja
1/2 citrom héja
5 cm hosszú fahéjrúd
8-10 szegfűszeg
3 evőkanál méz
2 db alma
1 filter Earl Grey tea
cukor ízlés szerint
10 csepp rumaroma

Elkészítés:
A narancs és a citrom héját lehámozzuk, és a fahéjjal, szegfűszeggel együtt a vízbe téve lassan forralni kezdjük.
Az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ha a víz felforrt, beletesszük, és addig főzzük, míg megpuhul (kb. 15 perc).
Egy hőálló üvegkancsóba tesszük a teafiltert, majd a forró leszűrt, gyümölcsös-fűszeres vizet óvatosan rászűrjük.
 Hozzáadjuk a mézet, a rumaromát, és ha nem elég édes, ízlés szerint cukrozzuk, s csepegtetünk bele citromlevet is.
Többször megkeverjük, és 2-3 perc elteltével a teafiltert eltávolítjuk belőle.
Forrón az igazi!

BÉCS ADVENTI VÁSÁRI FORGATAG


3 megjegyzés:

  1. De jó! Ki fogom próbálni!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Jujj, köszi a receptet! Nagyon ízlett Bécsben :))

    VálaszTörlés
  3. Lányok!
    Biztos sikerülni fog. Az ízesítést a gyümölcs cserével lehet variálni!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...