2011. december 12., hétfő

Lepénykenyér



Hozzávalók:
40 dkg  liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2,5 friss élesztő
1 kiskanál cukor
1,5 kiskanál só
3 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk,és egy órát kelni hagyjuk.

Ha meg kelt a tésztánk 8-felé vágjuk és kis köralakot nyújtunk a tésztákból.
Palacsinta sütőnket olaj nélkül felforrósítjuk és egyenként kisütjük a lepényeket.
Ha  a palacsinta sütőben lévő tésztánk hólyagosodni kezd akkor fordítjuk meg,és a másik oldalát is 1-2 perc alatt megsütjük.
Bármivel lehet fogyasztani,én tejfölbe kevertem foghagymát és reszelt sajtot,és pirított szalonnás hagymát raktam még rá.







2 megjegyzés:

  1. De jó! Teljes kiőrlésű lisztből még nem készítettem, de ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...