2011. december 9., péntek

Sajtos perec



Hozzávalók: 
30 dkg liszt
13 dkg reszelt sajt
15 dkg margarin
1 tojássárgája
85 g 20 %-os tejföl
1,5 tk só
1 kk szódabikarbóna

Tetejére: 
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
Az összes hozzávalót a lisztes keverékhez hozzáadva tésztát gyúrunk.
Fóliába csomagolva a hűtőbe pihentetjük kb. 30 percet.
Két részletben 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 centiméteres perec kiszúróval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mártunk) perceket szaggatunk.


A pereceket megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a  reszelt sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc alatt).

Jó sütögetést kívánok mindenkinek!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...