2012. január 11., szerda

Barna Csók



Hozzávalók: kb 30 db.
180 dkg liszt
1/2 teásk. szódabikarbóna
csiptnyi só
12,5 dkg. lágy vaj
3 evk. barna cukor
3 evk cukor
1 db. tojás
1 teásk. vaníliaaroma
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 170-fokra,gáznál 3-fokozatra állítjuk.

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
Vajat,cukrokat,tojást,aromát,habverővel 5-10 percig keverjük.
Ezután a két keveréket összedolgozzuk habverővel.
Szilikonos sütőpapírra,kávéskanállal halmokat rakunk 2,5 cm-re egymástól,hogy össze ne süljenek.
7-10 perc alatt készre sütjük,figyeljük mert hamar meg ég.
Kihűltek csak akkor szedjük össze egy fém dobozba,vagy amibe tárolni szeretnénk.
Általában minden keksznél így kell tenni mert sülés után még nagyon puhák és összetörnek,vagy ha egymásra pakoljuk őket összeragadnak!
Legjobb megoldás ha két szilikon papírt használunk egy sütőlemeznél. Az egyik adag kész akkor csak lehúzzuk a sütőpapírral együtt a kekszeket és a következő adag kisülése után szedjük össze.


                                                     Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...