2013. november 27., szerda

Szaharinos Kalács







Hozzávalók 2 db rúdhoz :
60 dkg liszt
2 evk cukor
4 dl tej+ 2 evk.
1 mk. só
1 dl olaj, vagy olvasztott kókuszzsír
1 cs. élesztő 5 dkg
2 evk kakaópor
25 szem édesítő tabletta


ui:  Az édesítő tablettákat én mindig forró tejben olvasztom fel:)) 
A lényeg hogy NE (aspartame, E951) tartalmú édesítőszereket használjatok . 
Én Süssli márkát használom abba nincs! E951 aspartame !!!!!!!!


Elkészítés:

 Édesítőtablettát  2 evk. tejben feloldjuk.
 A 4 deci tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókból a tésztát, az előzőleg feloldott édesítő tablettás tejet is hozzáadjuk.
Ketté vesszük a tésztát és az egyik tésztába gyúrjuk a kakaóport.
Így egy fehér és egy kakaós tésztánk lesz.
Ezeket a tésztákat is megfelezzük,majd egyesével kinyújtjuk a tésztákat.
Fehér tésztára fektetjük a kakaós tésztát,egy kicsit összenyújtjuk őket
A tepsi  széleire  helyezzük a két rudat , hogy ne keljenek össze és 90 percig letakarva kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 160-170-fokra,gáznál 3 fokozatra állítjuk.
Végül sütés előtt olajjal jól lekenjük,( én olvasztott kókuszzsírral kentem le ) és szép pirosra megsütjük, kb 40-45 perc.

Sütőből kivéve ismét olajjal kenjük le és hagyjuk kihűlni,majd szeletelhetjük.

 Kitűnő kalács reggelikhez, vajjal, lekvárral , tejjel ,kakaóval stb. szívesen fogyasztják a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

FÁZISFOTÓK:












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...