2012. március 9., péntek

Kukorica lisztből készült sajtos tallér ( gluténmentes )

Zsoci ( ő egy rendszeres olvasóm a blogban) felkeltette a figyelmemet megjegyzésében,hogy ők kukorica lisztből készítik a sajtos tallért.
Kerestem is recepteket ő lett a nyerő.


A receptet itt találtam
Hozzávalók:
50 dkg kukoricaliszt
12 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen
12 dkg margarin
1/2 nagy doboz natúr joghurt (tejföl)
1 tojás
1/2 evőkanál só
1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése:
A lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold hozzá a margarint alaposan dolgozd el. Ha a margarin már elvegyült a liszttel, add hozzá a sajtot, a tejfölt és a tojást, majd alaposan dolgozd össze. Jól gyúrható tésztát kell kapnod. Én 3/4-résznyi tésztába csiliport,Cayenne borsot raktam,ettől egy kicsit csípősen pikáns lett.

A tallérsütőt melegítsd fel. Formálj diónyi golyókat a tésztából. A golyókat mielőtt beleteszed a sütőbe, forgasd bele a lisztbe, hogy ne tapadjanak le.

Ez a fajta tallér kicsit szárazabb lett készen,az előző jobban ízlett a családnak,de.... ez egészséges!!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...