2012. március 19., hétfő

Palacsinta-tészta 1.

          Ezzel a recepttel rendkívül vékony palacsintákat lehet sütni,leragadás nélkül.




Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj
Elkészítése:
Habverővel összekeverjük a hozzávalókat csomómentesre,és már is süthetjük.
Első sütésnél beszoktam olajozni  a palacsinta sütőt,a többinél már nem
mert a tésztában van elég olaj és nem fog leragadni.

Tölteléknek most, csokoládé pudingot főztem, 

7 megjegyzés:

  1. Hű, de finom! Palacsinta minden héten jöhet.

    VálaszTörlés
  2. 2 dl olaj kell bele? Az nagyonsoknak tűnik nekem. De különben istenien néznek ki, ha egyszer rászánom magam a palacsinta készítésre, ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok!
    - Tollanyu! Igen 2 dl olajat kell bele keverni. Olajos tészta ezért gyorsan lehet sütni és nagyon véknyak,de ha kisültek nem olajosak. Tökéletesen megsült az egyik oldala csak akkor lehet megfordítani mert nagyon vékony a tésztája és elszakad,ha nem sül meg az első oldal!!!

    VálaszTörlés
  4. Köszi a tanácsot és receptet, ezt megjegyzem... :)

    VálaszTörlés
  5. Én is ezeket a hozzávalókat teszem bele, de soha nem mértem eddig. Olajat is csak úgy löttyintek, viszont 3-4 sütés után leragad, ha nem töltök egy korty olajat. Viszem is a receptedet, kipróbálom így:-)

    VálaszTörlés
  6. A vége felé már én is szoktam egy kevés olajat a palacsinta sütőbe kenni.
    Bár én mogyoróolajat vagy olívát használok:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...