2012. március 4., vasárnap

Túrós kalácstorta




Kalácstészta hozzávalói:

2,5 dl habtejszín
1 egész tojás
1 tojásfehérje
csipet só
3 ek. cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő

1 tojás sárgája a lekenéshez

jégcukor a teteje szórásához

Töltelék hozzávalói:
50 dkg túró
3 evk búzadara
4 evk liszt
1 citrom és 1 narancs leve
2 db tojássárgája 1 db egész tojás
2 db felvert tojás fehérje
1 teásk. sütőpor
ízlés szerint cukor
Elkészítése:
- először a tészta hozzávalóiból tésztát dagasztok és kb 45-50 percig kelesztem

-  a töltelékhez tojásfehérjét kemény habbá verem,majd összekeverem a többi hozzávalókat és végül belekeverem a tojáshabot.
A kalácstorta összeállítása:
- a tésztát kétfelé osztom és 2 db kört nyújtok
- torta formát szilikonos sütőpapírral ki bélelem
- belesimítom az első lapot
- ráöntöm a túrós krémet
- végül a másik kör lappal befedem
- letakarva duplájára kelesztem
-tojássárgájával lekenem a tetejét és jégcukorral megszórom
- előmelegített sütőbe készre sütöm




6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet! Most biztosan eltudnék tüntetni egy szeletet !

    VálaszTörlés
  2. Nekem is küldhetnél egy szeletet! Fantasztikusan változatosak a kelt tésztáid (is)!

    VálaszTörlés
  3. Én is csatlakozom, kérnék egy szeletet...:)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, imádom a kelt tésztákat:)

    VálaszTörlés
  5. Júj, ez nagyon tetszik, ezt el kell egyszer készítenem!!! :) Szívesen megkóstoltam volna... :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm lányok!
    Mindenkinek küldenék,de csak csak a képzelő erő marad meg nektek,ezért hogy érezzétek az ízét is készítsétek el és számoljatok be!

    ui: Lehet,hogy viszont Éva olyan közel lakik hozzánk,hogy tényleg be adhatnék neki egy szeletet?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...