2012. április 3., kedd

Pelyhes -Kenyér


Tésztája azonos a Pelyhes-bucim tésztájával.
A nevét mint kettőt a burgonya-lenmagpehely hozzáadása miatt kapta.
Nagyon bevált jól kikísérletezett tésztám egyike.
A cukor mennyiségét csökkentettem 2 evk.-ról 2 kk.-ra.
De ha szeretitek az édesebb kenyeret,akkor maradhat a 2 ev. cukor is.
Nálam a buciknál jobban be jön a több cukor használata,mert szendvicsként elkészítve már nagyon jó összhatásba kerül Pármai sonkával és a vajjal.
Májpástétomot készítettem és ehhez jobban illik nekem a kevesebb cukor használata.
Rendkívül jó a tésztája bármennyi cukorral készítjük,mert
a burgonyapehelytől és a lenmagpehelytől
kapunk egy kellemesen lágy tésztát.
De... csak ha kipróbáljátok akkor fogjátok érezni igazán.



8 megjegyzés:

  1. Ez már megint fantasztikusan jól néz ki! Nagyon megy neked ez a kelt-tésztázás (is)! :-))

    VálaszTörlés
  2. Teller-cake!
    Köszönöm, már két éve egyáltalán nem veszek se kenyeret,se más kelt-tésztás dolgot.
    Minden nap sütök,vagy kenyeret vagy mást,ezért lassan már rá érzek a készítési módokra:))

    ui:... ja és a család már nem is hajlandó a boltit megenni,annyira megszokták a finom ízeket.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta a kenyered. Nincs jobb az otthon készítettnél. Az én családom sem hajlandó megenni a boltit, már évek óta, még ha nem is sikerül tökéletesen.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű kenyér! Nekem csak nézni szabad...és szagolni :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...