2012. április 8., vasárnap

Pikáns sonkagombóc-leves



Hozzávalók:
25 dkg füstölt sonka
3 db répa csíkokra vágva
3 evk olívaolaj
6 db kisebb csemegeuborka,csíkokra vágva
2 db babérlevél
2 db zsemle
2 db tojás
2 evk liszt
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2 dl tejföl
1 csapot kanál liszt
1 kiskanál majoránna
fél citrom leve
Ízlés szerint bors


Elkészítés:
- a füstölt sonkát vízben megfőzöm
- az olajon a répát megfuttatom,majd rámerek 1 dl levet amiben a sonka főtt és 5 percig lefedve párolom
- hozzáadom az uborkát és felöntöm a maradék füstölt lével amiben főtt a sonka,ha kevés lehet pótolni vízzel.
(a folyadék mennyiségének kb 2l-nek kell lennie)
- hagyom hogy főjön és közben ledarálom a sonkát,összedolgozom a két zsemlével amit előzőleg beáztattam
-majd hozzá dolgozom még a tojásokat,petrezselymet,kiskanál borsot,ha lágy lenne akkor adhatunk hozzá még zsemlemorzsát
( a gombócoknak nem szabad hígnak lennie,mert szét fő a levesbe)
- ha felforrt a levesünk,levesszük közepes lángra a tűzhelyet és belerakosgatjuk a gombócokat.
- az összes gombóc feljött a leves tetejére akkor tejfölös liszt keverékével behabarjuk
Ha nagyon pikánsan szeretjük hozzáadhatjuk a citrom levet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...