2012. május 21., hétfő

Kukoricás-juhtúrós tallér




Hozzávalók:
15 dkg liszt
125 ml tej
1 tojás

fehér bors
egy marék zöldpetrezselyem,
 kis dobozos csemegekukorica
 20 dkg juhtúró
olaj a sütéshez

Az öntethez:
egy pohár tejföl
só,bors, egy evk. kapor
foghagyma

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük és a masszából forró olajban kis tallérokat sütünk.  
Az öntethez a hozzávalókat,összekeverjük és a tallérokkal tálaljuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta! Egy bajom van a kukoricát a férjuram nem eszi meg!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Éva!
    Azt mondják finom lett,én nem tudom mert bíztos már említettem,hogy nem eszem olajban sülteket.
    Férjemnek,kislányomnak néha azért sütök rántot húst,fasirtot stb.
    Van amit síkerült már olajnélkül is kisütnöm,de vannak ételek amikkel nem lehet kísérletezni.Ilyen ez a tallér is.

    Ha a férjed nem szereti a kukoricát,rakjál helyette reszelt burgonyát,úgy is szoktam készíteni.
    Azt mondják úgy is finom!

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszik, én már készítettem hasonlót sütőben sütve, sütőpapírt lespriccelek olajjal, a sütöt jó forróra előmelegítem, és kis halmokat teszek a papírra. Szerintem nagyon jó úgy is, én is ha csak lehet kerülöm az olajban sütést.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta nekem jöhet kukoricával is...:)

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu!
    Kösz,az ötletet kipróbálom:)

    Lilla!
    Küldöm....:))

    VálaszTörlés
  7. Milyen jó kis vacsoraötlet! Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...