2012. június 5., kedd

Almás -Túrós, Kerek Pite


Hozzávalók:

Tésztához:
150g finomliszt
1 teásk. sütőpor
20 g porcukor
fél teásk, só
25 g vaj
50 ml tej
Almás töltelékhez:
3 db alma
100g cukor
1 evk. citromlé
1 resk. fahéj
Túrós töltelékhez:
250g túró
40 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk és fóliába tekerjük,majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
Közben,az almákat meghámozzuk és gerezdekre szeleteljük.
Cukorral,fahéjjal,citromlével egy lábasba rakjuk az almákat és 300ml vízzel felöntjük.
Forralás után 5 percig pároljuk,majd leszűrjük,a levét félre tesszük
Előmelegítjük a sütőt 160 -fokra.
A tésztánkból két kerek lapot nyújtunk és egyesével sütőpapíros torta formában megsütjük 15 perc alatt.
A túró-krémhez a hozzávalókat összekeverjük,félre tesszük.
Ha megsültek és kihűltek a  kerek lapok,akkor az alma levével(amiben főtt) egy ecset segítségével lekenjük a lapokat.
Az egyik lapot,amelyiket a tetejének szánjuk 8-felé vágjuk fel.
Először az ép lapra helyezzük kör-körösen az almákat,majd rá halmozzuk a túró-tölteléket és egyesével felrakjuk a pite tetejét körbe.
Végül porcukorral leszórjuk.hűtőbe rakjuk és másnapra összeérnek az ízek,akkor lesz belőle igazi csemege.

11 megjegyzés:

  1. Huh, ebből elbírnék egy szeletet :)

    VálaszTörlés
  2. hmm, ez nagyon finomnak néz ki :P

    VálaszTörlés
  3. Nagyon imádom! Jöhetne egy szelet (vagy kettő...) ma ebéd után:)

    VálaszTörlés
  4. Ez mennyei finomság lehet!!! :P

    VálaszTörlés
  5. Mennyei csemege, ezt is jól kifundáltad! :-)

    VálaszTörlés
  6. Teller-cake!
    Köszönöm,vidám csaj vagy!

    VálaszTörlés
  7. Hmm, igazán küldhetnél nekem a tanulás mellé egy szeletkével...:)

    VálaszTörlés
  8. Húúú igazán ínycsiklandó:))))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta kis süti, nagyon finomnak látszik! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...