2012. június 7., csütörtök

Pudingos-Pite



Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
2 dkg porcukor
10 dkg vaj
120 ml habtejszín
1 db tojás sárgája
egy csipet só
tojás fehérje a tészta lekenéséhez

Hozzávalók a pudinghoz:
5 dl tejszínhab  (lehet tej is)
1cs vanília ízű pudingpor
cukor az ízesítéséhez
25 dkg mascarpone

Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból és 30 percre hűtőbe pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180-fokra.
Pihentetés után a tésztát 20x30 peremes tepsi méretűre nyújtjuk ki és vajas lisztezett tepsibe rakjuk,úgy hogy a peremet is kitöltse a tésztánk.
Tojásfehérjével lekenjük és 25 percig sütjük.
A tejszínhabbal csomómentesen elkavarjuk a pudingport.
Ízlés szerint teszünk bele cukrot és hagyományos módon pudingot főzzünk.
Szobahőmérsékleten kihűtjük és hozzákeverjük a mascarponét,habverővel  addig amíg selymes krémet nem kapunk.
Ha kihűlt a pite-tésztánk,beleöntjük a pudingot.
Egyenletesen elsimítsuk és eper szemekkel díszítjük.
Hűtőbe rakjuk 1-2 órára,hogy egy kicsi megpuhuljon a tészta a pudingtól.
Szeleteléskor kicsit lágy kockákat kapunk.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ez a krém, tejszínnel készítve a pudingot, és még mascarpone-val turbózva! :) És az egész süti, úgy ahogy van, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Ebből, jól esne egy darabka, nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem éhes lettem!Nagyon jól néz ki:)

    VálaszTörlés
  4. Roppanós tészta, lágy krém... Hmm, Isteni. :)))

    VálaszTörlés
  5. Gondolom, olyan finom, mint amilyen szép is :)

    VálaszTörlés
  6. Ez szuperül néz ki! Hű, meg is indult a nyálelválasztásom... Küldesz egy szeletet? :))

    VálaszTörlés
  7. Húúú biztos h nagyon nagyon fincsi!!!!

    VálaszTörlés
  8. Különlegesen finom lehet nagyon guszta!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...