2012. július 10., kedd

CITROMOS - MÁKFAGYI




HOZZÁVALÓK:
15 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 dl tej
4-5 kanál porcukor
4-5 kanálnyi darált mák
2  zöld citrom leve
1 evőkanál  aroma
Elkészítése:
A mascarponét a citromlével elkeverjük,hozzáadjuk a mákot,porcukrot és simára keverjük.
Hozzákeverjük a többi hozzávalót és a fagyi gépbe rakjuk.

Ha nincs fagyi gép akkor a tejszínt verjük habbá és úgy adjuk a többi hozzávalóhoz.
Rakjuk egy fém edénybe,majd a fagyasztóba és 4x 15 percenként elektromos habverővel keverjük át.
A többszöri kevergetéstől lesz a fagyi krémes állagú.

7 megjegyzés:

  1. Hűha, de eltudnám képzelni hogy itt van előttem és kanalazom! Nagyon guszta és finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Jaj de nagyon nekem való, főleg ebben a melegben! :-)

    VálaszTörlés
  3. Éva! Teller-cake!
    Virtuálisan küldtem nektek.
    Remélem odaért??

    VálaszTörlés
  4. Fagyigép nincs, citromos mákfagyi azért is lesz! :) Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Hankka!
    Hajrá fagyigép nélkül is működik:))

    VálaszTörlés
  6. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...