2012. július 6., péntek

Fehér-Feketecsokis Mousse





Hozzávalók:
1 db zselatinlap
10 dkg étcsoki
3 dl habtejszín
10 dkg fehércsoki
2 db tojás
1 teásk. porcukor
6 evk készen kapható csokiszósz,vagy öntet

Elkészítés:
- 10 percre hideg vízbe áztassuk be a zselatinlapot
- Étcsokit olvasszuk fel,keverjünk hozzá 5 evk tejszínt
- Adjuk hozzá a tojássárgákat és a porcukrot
- Keverjük simára,tegyük félre
-Olvasszuk fel a fehércsokit,keverjünk hozzá 5 evk. tejszínt
- Adjuk hozzá a kicsavart zselatint és keverjük jól össze
- Tegyük félre
- Verjük habbá a maradék tejszínt ,majd a tojásfehérjét is kemény habbá
- Keverjük össze a kettőt
- Osszuk ketté és keverjük össze a csokis krémekkel
- így kapunk egy fehér és egy csokis mousset
- Vegyünk elő 3 db 2 dl poharat és először a csokis krémet osszuk el a poharakba,
majd tegyük hűtőbe 10 percre.
- Vegyük ki a hűtőből és öntsük rá a fehércsokis mousset
- Végül csokoládés szószt rakjunk a tetejére.
- Hűtőbe rakjuk , kb 30 percre

1 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehet, jól is esne egy pohárral ebben a hőségben! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...