2012. július 5., csütörtök

Gyömbéres Sárgabarack Lekvár



Hozzávalók.
3 kg magozott sárgabarack
2 cs 4:1-ben Hass quittin 4:1-ben zselésítőszer                        
40 dkg cukor
1 evk gyömbér por
1 evk mézeskalács fűszerkeverék


Elkészítése:
A barackokat megmosom,kimagozom és összeturmixolom.
Beleöntöm egy fazékba,hozzákeverem a Haas lekvár port ,gyömbérport,és a fűszerkeveréket.
Ezekkel együtt felforralom,forrás után hozzákeverem a cukrot és újra forralom.
Ha felforr 5 percig főzöm,persze kevergetem hogy ne égjen le.
5 perc után forró steril üvegekbe öntöm és máris lezárom,hirtelen mozdulattal kupakkal lefelé fordítom és máris vissza is fordítom.
Kész is van,ha kihűlt helyükre pakolom.
Ebből a mennyiségből 6db 7-dl üveg lekvárom lett.





Üvegekre a címkéket itt találtam, köszönet érte!!


7 megjegyzés:

  1. Már csak egy fél üveg sárgabarack lekvár figyel a hűtőben tavalyról, ezt a receptet, tutira ki fogom próbálni az idén...:)

    VálaszTörlés
  2. Igazi finomság télire, mi is akarunk eltenni a hétvégén:)

    VálaszTörlés
  3. Lilla!
    Örülnék ha kipróbálnád. Meglátod milyen finom,főleg karácsonyi desszertekben igazán
    tuti befutó:))

    Kati!
    Ebben a melegben nem igazán öröm a készítése,nem irigyellek,főleg ha sokat készítesz. Nagy kihívás a melegben:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jónak tűnik a recept, nagyon szeretjük a sárgabarack lekvárt, minden évben sokat főzök be, idén biztos kipróbálom a receptedet (majd beszámolok), nagyon szeretem a gyömbért.... csábító a recept... :).

    Nagyon gusztusosak az üvegecskék!!! Szuperek a fotók !

    VálaszTörlés
  5. Szilvi!
    Aranyos vagy köszi.Próbált ki bátran,nagyon finom.

    VálaszTörlés
  6. LÁNYOK!!
    Elfelejtettem be jegyezni hogy az üvegekre hol találtam a címkéket.
    Utólag pótoltam,hátha érdekelne benneteket is:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretjük a sárbaracklekvárt, finom lehet ezzel az ízesítéssel! :) Ki is fogom próbálni, csak még nem érett meg a barackunk! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...