2012. július 28., szombat

Mákos barackos püspökkenyér-torta

Mákos gyömbéres püspökkenyér receptje adta az ötlete ,a torta elkészítéséhez.





Hozzávalók: -egy 27 cm-es torta formához
 30 dkg vaj
 4 dl tejföl
 40 dkg gyümölcs-cukor
 vaníliarúd belseje
 4 tojás
 50 dkg rétesliszt
 1. csomag sütőpor
csipet só
 8 evk darálatlan mák
 3 db őszibarack darabokra vágva
A torta tetejére:
1 db őszibarack szeletelve a díszítéshez
25 dkg mascarpone
2 dl tejszínhab
10 dkg porcukor
fél csomag zselé fix por

Elkészítése:
A vajat,tojást,cukrot habosra keverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalókat.
 Torta forma aljára szilikonos sütőpapírt teszünk és beleöntjük a tészta masszát.
 Előmelegített sütőbe rakjuk kb:  50 percig sütjük
Ha kihűlt elkészítjük a tetejére a krémet.
A mascarponét és a porcukrot habosra keverjük.
A tejszínt habbá verjük a zselé fixel,hozzákeverjük a mascarponés krémet.
Tortánk tetejére halmozzuk a krémet és a szeletelt barackokkal

Szeleteléskor a belseje nagyon mutatós,sajnos nincs róla kép mert egy baráti összejövetelre vittem ajándékba.
Nagyon finom lett , örültem mert mindenkinek ízlett.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...