2012. augusztus 30., csütörtök

BÚZAKORPÁS - FEHÉR KENYÉR



HOZZÁVALÓK:

350 ml langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
1 csomag friss élesztő
 40 dkg sima-liszt
20 dkg búzacsírás fehér-liszt (Vitamil )
2 teáskanál só
1 evőkanál olaj
1 teáskanál citromlé
1 tojás.
 két evk. búzakorpa ( Herbáriában kapható )


Elkészítése:

Az összes hozzávalókból kelt-tésztát készítek,majd ha jól kidagasztottuk kelesztőtálba rakjuk és 40 percig kelesztjük.
Egy torta formát szilikonos sütőpapírral kibélelünk,átgyúrjuk a levegőtől a tésztát és belerakjuk a formába.
 Letakarva duplájára kelesztjük,tetejét tojássárgájával lekenjük .
Előmelegített sütőbe készre sütjük.



4 megjegyzés:

  1. Hmmm, meg is éheztem, igazán szép lett a kenyérkéd!!!

    VálaszTörlés
  2. De ügyes vagy! Sokkal jobban néz ki, mint a bolti :) Na meg gondolom finomabb is ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...