2012. augusztus 20., hétfő

Ünnepi fehér-kenyerünk

Ma úgy döntöttem hogy a LENKA kenyér- tésztájából készítem el az ünnepi kenyerünket.



HOZZÁVALÓK a tésztához:

350 ml langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
1 csomag friss élesztő
60 dkg sima-liszt
2 teáskanál só
1 evőkanál olaj
1 teáskanál citromlé
 1 tojás.
- A kenyér lekenéséhez: - kevés tojás felverve
Elkészítése:

Az összes hozzávalókból kelt-tésztát készítek,majd ha jól kidagasztottuk kelesztőtálba rakjuk és 40 percig kelesztjük.
 Egy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk.
Átgyúrjuk a levegőtől a tésztát,kenyér formára alakítjuk és  rárakjuk a sütőlemezre.
 Letakarva duplájára kelesztjük,az utolsó 5 percben tetejét bevagdossuk ,tetejét tojássárgájával lekenjük
Előmelegített sütőbe készre sütjük.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a kenyered! Már kifogom egyszer próbálni ezt a fajta kenyeredet, mert már máskor is hivatkoztál erre a Lenka blogra kíváncsivá tettél!:-))

    VálaszTörlés
  2. Szép, és milyen szép fényes.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, mentem a receptet a kipróbálandók közé! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát, ez csodaszép! Tényleg, biztosan finom lehetett frissen a sütőből, áhh nem is gondolok bele, mert csorog a nyálam... Nálunk ciabatta készült, azt szeretjük a legjobban és nem mellesleg alig van vele munka.

    VálaszTörlés
  5. Különleges, szép kenyér készült Nálad!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...