2012. szeptember 21., péntek

Mandulás-sárgadinnye befőtt




HOZZÁVALÓK:
5 kg kétfajta sárgadinnye húsa kockára vágva
0,5 kg héjas mandula
50 dkg cukrozott narancshéj--citromhéj--kandírozott,gyömbér keverve
1 csomag HASS befőtt tartósító
50 dkg cukor

ELKÉSZÍTÉS:
1,9 liter vízből és 50 deka cukorból cukorszirupot készítünk.
Hozzáadjuk a narancs-citrom-gyömbér keveréket és így főzzük tovább 5 percig.
Ezután leszűrjük és a levet a dinnyével,mandulával vissza tesszük főni 5 percig.
Steril üvegekbe mérjük ki a dinnyés-mandulát , a szirupot újra forraljuk fel és adjuk hozzá a tartósítót, 1-2 percig forraljuk és forrón öntsük rá a üvegekben lévő dinnyére
Lezárjuk az üvegeket és mehet is a polcra.
Igazi finom csemege!

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...