2012. október 15., hétfő

Mákkal díszített kalács

     


Hozzávalók a tésztához:
2,5 dl tej
1 egész tojás
1 tojásfehérje
csipet só
3 evőkanál cukor
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
Továbbá:1 tojás sárgája a lekenéshez és mák a beszórásához.




Elkészítése:

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük.
Kelesztés után, a tésztát átgyúrjuk és rúddá formáljuk.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és a felületét bekenjük vízzel.
Szemes darálatlan mákkal jól beszórjuk és egy ollóval ellentétes irányban bevagdossuk.
Letakarva duplájára kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra,gáznál 3 fokozaton.
Kelesztés után a bevágott részek szépen szétnyílnak. A szétnyílt részeket ahol nincs mák,lekenjük tojás sárgájával és betesszük a sütőbe sülni,kb. 20-30 percre. A sütési idő mindig függ a sütő milyenségétől!





7 megjegyzés:

  1. Hmmm... szeretem a kalácsokat, meg a mákot is. ;-) Tetszik. :)

    VálaszTörlés
  2. De nagyon szép! Jegyzem a kipróbálandókhoz! Ha tudnád mennyi minden van még amit kiszeretnék próbálni?:-)) Imádom a mákot minden formában csak az a bibi hogy férjuram annyira nem pedig így lenne jó elkészíteni!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép, kívül-belül! Igazán finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon szép lett. Gratulálok. Milyen fini lehet egy pohár habos kakaóval.....

    VálaszTörlés
  5. Csak csodálom, hogy mennyi szépséget készítesz:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm lányok!
    Akkora nagy kalács lett, hogy azt gondoltam elég lesz vagy két-napig,hát nem jól gondoltam. Szinte elfogyott estére az egész így süthetek ma is egy kenyeret.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...