2012. november 21., szerda

Kefires fehér-kenyér



HOZZÁVALÓK:

60 dkg liszt
2 evk. olívaolaj
1 teásk. cukor
2 teásk.só
1 teásk. citromlé
1 csomag 5 dkg élesztő
3,5 deci kefir
1 db tojás
tetejére : szezámmag

Elkészítése:
A hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk és letakarva duplájára kelesztjük.

Kelesztés után átgyúrjuk a tésztát és vekni formát alakítunk ki.
Szilikonos sütőpapírra rakjuk egy ovális kerámia tálra és letakarva ismét duplájára kelesztjük.
Sütés előtt 10 perccel a kenyér tetejét bevagdossuk és vízzel bőven bespricceljük a tetejét.
Megszórjuk bőven szezámmaggal és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.

7 megjegyzés:

  1. Csodaszép, még a sütés előtti képen is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a kenyered is nagyon jól néz ki, mint mindegyik!!! A végén még én is ki fogom próbálni:)) pedig eddig úgy éreztem elég csak a csodálásuk nekem:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok!
    Süssetek ti is és az első kenyér után nincs megállás,mert csak sütni-sütni fogtok!!!

    VálaszTörlés
  4. Klassz! Jól jönne reggelire, kicsi vajjal, mézzel. :-))

    VálaszTörlés
  5. Ó, ez nagyon szép kenyér lett. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...