2012. december 22., szombat

Mákos-Narancsos, Diós-rumos-Csokis - aszalt meggyes, Csokis-Marcipános, Kakaós Beiglik

Nálam is elkészültek az idei beiglik .

Hozzávalókat és készítése egy régebbi bejegyzésemnél megnézhető!..... ide kell kattintani a receptért!

A mákosnál , elkészítettem a máktölteléket 25 dkg mákból és 25 dkg kandírozott narancsot kevertem még hozzá.

A diósnál szintén elkészítettem a tölteléket és durvára reszelt csokoládét és aszalt cseresznyét és ízlés szerint sütőrumot kevertem még a töltelékbe.

A marcipánosnál 30 dkg marcipánt kinyújtottam és ezt raktam rá a tésztára ,majd megszórtam étcsokoládéval ízlés szerint.

A kakaósnál , kakaóport , cukorral összekevertem és ez került töltelékként a tésztába.

A kakaós kivételével mindegyiknél a kinyújtott tésztát lekentem gyömbéres-répalekvárral, de baracklekvárral is jó, csak valamilyen lekvárral kenjük le és így kerüljön rá a töltelék.

A töltelék készítését szintén megtalálod a fenti recept linknél.

Idei beiglik készítési fázisfotói:















5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek, igazán jó ízkombinációk :)

    VálaszTörlés
  2. Még soha nem sütöttem bejglit, pedig nagyon szeretem, főleg a mákosat, amibe mazsolát is tettek. A tieidet is végigkóstolnám! Nagyon tetszenek az ízkombinációk!:)

    VálaszTörlés
  3. Na, így azért nem lehet megunni a bejglit, ennyi ízkombinációban! :) Gusztusosak nagyon! Békés, Boldog Karácsonyt! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez igen! A mákot nem szeretem, de a többit megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...