2012. december 31., hétfő

SZILVESZTERI -KENYÉR






                                                                                                     


HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 evk olaj
2 evk. burgonyapehely ( Herbáriában kapható)
1 teásk. cukor
2 teásk. só
3,5 deci langyos víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókból keltésztát készítünk, jól kidagasztjuk én ezt a műveletet rábízom a kenyérgépre.
Amikor jó a tészta , cipóalakúra formálom és letakarva kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztem.
Kelesztés után , átgyúrom a levegőtől , egy keveset lecsípek a tésztából , ebből lesz a malac orra és szeme
A nagyobb tésztát kör alakúra formálom és egy sikálóval lapítok rajta.
Tetején középen bevágom és visszahajtom , ezek lesznek a malac fülei
A kisebb tésztából elkészítem a szemét és az orrát
Letakarva szintén duplájára kelesztem.
Felvert tojással sütés előtt lekenem a fülét,orrát,szemét , a többi részt simán átkenem vízzel
Előmelegített sütőben készre sütöm.

FÁZIS-FOTÓK:






B.ú.é.k.!                                                                        
  Lépeget az idő                                                                    
              mindig csak előre,
                       megérkezik immár
                                óévnek végére.
                                    Áldását hozza ő
                                         hitre és reményre,
                                             csendüljön a pohár
                                                               újév köszöntésre!


3 megjegyzés:

  1. Sikerekben egészségben Gazdag Új Évet Kivánok Neked!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mónika, Boldog új évet kívánok Neked és a Családodnak is:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm és kívánom nektek is!
    BÚÉK!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...