2013. január 11., péntek

Eljegyzési torta, hattyú párral és kagylóval díszítve





Barátnőm fiának vagyunk hivatalosak az eljegyzésére, neki és gyönyörű menyasszonyának készítettem ajándékba a tortát.

Vörös bársony kerek 24 cm-es tortát készítettem aminek az elkészítését :
itt nézhetitek meg 

További hozzávalók és készítése:


Egy adag fondant

 -  ezüst cukorgyöngy

-   ezüst vastag szalag
-   óarany vékony szalag a hattyú nyákára
-   kevés vízben feloldott, langyosított zselatin-por a szalag ragasztásához
-    ételfestékek,  vékony-ecset, víz a fondant figurák összeragasztásához

Hattyú-pár és a kagyló készítési folyamata,képekben





A tortát mindig előzőnap sütöm meg ( amikorra fog kelleni ) és ha kihűlt , kettévágom és visszatöltöm a krémmel abba a formába amiben sült a piskótakarika.
Hűtőbe rakom egy éjszakára és másnap burkolom be fondant-tal és díszítem.
A hattyúkat és a kagylót is előzőnap készítem el és  hagyom hogy összeálljon-száradjon, mielőtt rá kerülnek a tortára a burkolás után.


Fázisfotók:







7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű és nagyon elegáns,nagyon jó ötlet a kagylóba tenni a gyűrűket!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez a torta valami meseszép!

    VálaszTörlés
  3. Szóval Móni, egy mester vagy! Ez az egyik kedvencem a műveid közül! Nagyon gyönyörű lett! :-))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...