2013. január 26., szombat

Kukoricás-zsömle



Hozzávalók:
10 dkg. kukoricaliszt
5 dkg kukoricadara
45 dkg liszt
2,5 dkg. élesztő
2 dl. tej
10 dkg. kefir
3 evk. olaj
2 evk cukor
1 teásk. só
 1 db. tojás
kevés langyos víz a dagasztáshoz

ELKÉSZÍTÉSE::
Az összes hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk,kevés víz hozzáadásával.
Letakarva meleg helyen 45 percig kelesztjük.
Kelesztés után átgyúrjuk a levegőtől a tésztát és 11 részre osztjuk.
Zsemle alakokat formálunk és szilikonos sütőpapírra rakjuk egymástól távolabb.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük kb 35 perc.
Előmelegítjük a sütőt közepes hőmérsékletre
( nálam gáz: 3 )
Mielőtt beraknánk a sütőbe a megkelt zsömléket, vízzel alaposan lespricceljük őket.
Végül készre sütjük és a sütőből kivéve szintén lespricceljük őket vízzel.







2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek!!! Elfogadnék egyet vacsorára! :-D

    VálaszTörlés
  2. Milyen szépek, mosolygósak lettek! :) Jó kis recept, finom is lehet, ha a zsemléket nem is, de a receptet viszem! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...