2013. március 12., kedd

Borsmentás Csokigolyók



HOZZÁVALÓK 25 DB - HOZ  :
50 dkg jó minőségű étcsokoládé
8 dkg igazi vaj
3 evk. méz
400 ml sűrített tej
2 evk. borsmentalikőr:

Behúzáshoz : 15 dkg étcsokoládé amit temperálunk


ELKÉSZÍTÉSE:

A csokoládét durvára vágjuk és egy fém tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt vajat a sűrített tejet és a mézet , és jól összekeverjük. A masszát vízfürdőben , közepes hőmérsékleten kémes állagúra olvasztjuk.
Forralni nem szabad!
Ha felolvadt a csokoládé , levesszük a gőzről és hozzáöntjük a likőrt.
Addig keverjük , amíg sűrű masszát nem kapunk.
Egy laposabb tálra szilikonos sütőpapírt teszünk és ráöntjük a masszát, tetejét elsimítjuk és 1 órára hűtőbe rakjuk.
Hűtés után  , 25 db golyót készítünk a masszából és visszarakjuk  a hűtőbe 1 órára.
15 dkg étcsokoládét vízgőz felet vagy csokoládé olvasztóban 45 -fokra melegítünk fel , ha elértük a hőfokot
akkor egy márványlapra 3/4 részét kiöntjük és egyenletes mozdulattal  fém spatula segítségével gyors mozdulatokkal temperáljuk a csokoládét. Ezzel a módszerrel visszahűtjük a csokoládét  27-28 -fokra . Hozzákeverjük a maradék csokoládéhoz és újra megmérjük az ideális munka hőmérséklet 31-32-fok , ekkor kezdhetjük el a pralinék behúzását a csokoládéval.
Akkor temperáltunk jól ha a végeredmény 1-2 nap múlva is szép fényes csoki felületű marad.


Aki szereti a menta és az étcsokoládé különleges ízkavalkádját , annak biztosan ízleni fog!


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...