2013. március 21., csütörtök

MÁLYVATEA RUMMAL



Hozzávalók 3 db 2 decis pohárhoz:
6 deci meleg 80-fokos víz
2 púposabb teáskanál mályvalevél ( Herbáriában kapható 40 g 350 ft. )
6 cl jó minőségű rum
ízlés szerint cukor, citromlé

ELKÉSZÍTÉSE:
A tealeveleket leöntjük a 80 fokos vízzel és hagyjuk 4 percig ázni.
Fontos hogy ne forrázzuk mert a gyógynövények ebben a hőfokban oldódnak a legjobban ki!
Ha letelt a 4 perc , szűrjük le, ízesítjük be és adjuk hozzá a rumot.
A teát cukrozott szélű poharakba töltjük és fogyasztjuk.

MÁLYVALEVÉL HATÁSA A SZERVEZETRE:
Légúti megbetegedéseknél hurutoldó és köhögéscsillapító is alkalmazható.
Gyulladáscsökkentő hatása miatt öblögetőszerként .

Figyeljünk oda hogy a MÁLYVALEVELET vegyünk és abból készítsük el ezt a remek teát, mert a MÁLYVATEA , ami filteres és zöld teás dobozban árulják az hashajtásra való!



Egészségetekre!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet és még egészséges is! Jól átmelegít ebben a nagy szélben! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...