2013. március 28., csütörtök

Narancsos Kalács





Hozzávalók: 
2,5 dl habtejszín
1 egész tojás
 csipet só
3 ek. cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 evőkanál narancspép
 ( ami , tiszta lehártyázott narancs hús )
Lekenéshez:
1 tojás sárgája + egy kevés tejjel elkeverve

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat bepakoltam a kenyérgépbe és ráhagyom a dagasztás műveletét.
Duplájára kelesztem , én 3 részre osztottam , mert három kisebb koszorút akartam sütni.
Természetesen egy nagy kalácsot is lehet a tésztából sütni.
Egyenként a cipókat három részre osztottam és megfontam őket aminek a két végét összeillesztettem Újból kelesztettem kb 30 percig és előmelegített sütőbe raktam , de előtte lekentem a tetejét tejes tojássárgájával.Végül amikor már kihűltek marcipán répákkal díszítettem.





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...