2013. március 10., vasárnap

Sörös , magos-bundában sült harcsa



Hozzávalók :
6 szelet bármilyen halfilé, nálam most Afrikai harcsa
Bundázáshoz
Tojásos keverékhez:
- 2 db tojás
1,5 deci sör
1 deci natúr joghurt
só ,bors, 1 kiskanál citromlé

- liszt

- házi zsemlemorzsához:
 házi zsemlemorzsa

1 evk tökmag
1evk mandula forgács
1 evk napraforgó mag
1 evk kukorica pehely

Sütéshez:
2-3 deci olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A hal szeleteket sózom , borsozom
Hagyományos módon bundázom a halszeleteket.
- LISZT - TOJÁSOS KEVERÉK -  ZSEMLEMORZSÁS KEVERÉK
Kétujjnyi olívaolajat hevítek fel egy  nagyobb edényben és amikor forr akkor teszem bele a halakat.
4-4 perc alatt mindkét oldalát átsütöm.
Ha így sütjük a halat akkor nem szívja meg magát olajjal, a lényeg hogy semmi képen ne lepje el az olaj.
Krumpli pürével, basamelles párolt gombával és majonézes répa salátával tálaltam.

Majonézes répa saláta:
1 fej saláta
2 kg répa
Reszelt répát összekeverek csíkokra vágot salátával és a következő öntettel kavarom össze:

2 deci tejföl , 1 kiskanál jó minőségű mustár , 2 evk majonéz , 2 evk natur joghurt, só, bors

Párolt gomba basamel mártásban:

50 deka csiperke gomba 
1 deci tej
2 evk liszt
só bors, tárkony
kevés vaj
A gombákat vízgőzön megpároltam kb 10-15  perc.
A vajat felfuttattam és hozzá kevertem a fűszereket és a gombát.
3 percig összepárolom , rászórom a lisztet és végül a tejjel összesűrítem






5 megjegyzés:

  1. Ez igen! Nagyon guszta. Jó ez a magos panír, viszem is:-)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet ezzel a joghurtos, magos panírral a hal, kipróbálós nálunk is! :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a halat, s te nagyon finomra készítetted, s azok a saláták, nagyon tetszenek:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...