2013. március 21., csütörtök

TOJÁSOS RAGU



Hozzávalók:
25 deka kicsi fejű friss csiperke gomba
6 db főtt tojás , negyedelve
2 deci tejszín
3 deci víz
4 teásk. vaj
2 evk. liszt
1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
ízlés szerint, só, bors, citromlé

ELKÉSZÍTÉSE:
Tojásokat felraktam főni.
A gombát jól megmostam és mivel kicsi hófehér hibátlan gombát sikerült vennem nem húztam le a felső héját. Félbe vágtam őket és forró sós vizbe raktam és 10 percig főztem.
Leszűrtem és félre raktam.
Egy lábasban felolvasztottam a vajat, hozzákevertem a lisztet és 2 percig pirítottam, majd felöntöttem vízzel és főztem Kislángon 10 percig. Kevergetni kell hogy ne hogy leégjen!
Ízlés szerint ízesítettem , sóval, fehér borssal, kevés citromlével.
Hozzákevertem a tejszínt  és a gombát , majd hagytam hogy besűrűsödjön , ha híg maradna rakjunk hozzá egy kanál ételkeményítőt. Végül hozzákevertem óvatosan a negyedelt főtt tojásokat és a felaprított petrezselyemzöldet.
Nagyon finom pirított kenyérkockákkal is, de én most hagyományosan főzött rizzsel tálaltam.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...