2013. március 27., szerda

Zöldséges Sáfrányos Halleves

Ma egy nem szokványos hallevest hoztam nektek.
Elkészítése nem igényel nagy tudást és előnye hogy nagyon gyorsan elkészül.
Már csak az a kérdés hogy ki is szereti a halat?  Mert ha szeretitek feltétlenül próbáljátok ki, mivel nagyon finom és egészséges.


 




HOZZÁVALÓK:
40 dkg afrikaiharcsa-filé
1 közepes vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál halványító zeller
1 marék sütőtök
0,5 deci olívaolaj
1,2 liter zöldségleves, vagy víz
só, frissen őrölt bors 1 csipet sáfrány szeklice
1 csokor petrezselyemzöld
kevés kapor zöld
2 marék kagyló tészta

ELKÉSZÍTÉSE:
A halfilét és a zöldségeket kockára vágjuk.
Vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon átfuttatjuk.
Rádobjuk a zöldségeket és egy-két percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a halkockákat és zöldség levessel vagy vegetás vízzel felöntjük.
Közepes vagy lassú tűzön főzzük, hogy szét ne főjön a halunk.
Ha felforrt fűszerezzük és amikor már félpuhára főttek a zöldségek akkor adjuk hozzá a tésztát.
Amikor megfőtt a tészta megszórjuk kaporral.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük és forrón tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Én szeretném a levesed, néztem is egyszer egy majdnem ilyen levest, csak nem volt sáfrányom hozzá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most főztem először ilyen levest, de máskor is fogok ,mert nagyon finom:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...