2013. április 13., szombat

Burgonyaleves kolbásszal, kuktában főzve






HOZZÁVALÓK:
40grm olívaolaj
80 grm hagyma
300 grm burgonya
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál darált köménymag
ízlés szerint , bors, só, majoránna
100 grm kolbász
1 1/4 liter  víz

ELKÉSZÍTÉSE:
 A kuktában felhevítjük az olajat,  megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát, rátesszük a lehámozott, kockára vágott burgonyát és rövid ideig pároljuk. Hozzákeverjük ,a pirospaprikát, borsot köményt, és a karikára vágott kolbászt.
Forró vízzel felöntjük, megsózzuk, egy kevés majoránnát teszünk bele még és a kuktát lezárjuk.
Ha sípol a szelep levesszük a legkisebb fokozatra a gázt és innen számítva a levest 5 percig főzzük.


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...