2013. április 20., szombat

Csokoládés kocka







HOZZÁVALÓK :
6 dkg étcsokoládé
10 dkg igazi vaj
17 dkg cukor
 1/2  teáskanál vanília aroma
1 db egész tojás
20 dkg sima liszt
2 kávés k.sütőpor
2 evőkanál sötét holland kakaópor
15 dkg tejföl

A tetejére:
4 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé

Továbbá: - egy szögletes magas falú tepsi a sütéshez




Elkészítése:
Étcsokoládét langyosra olvasztjuk, sima krémes állagúra keverjük és félre rakjuk hűlni.
A sütőt 170 -fokra előmelegítjük.
A vajat , cukrot és a vanília aromát habosra kikeverjük és hozzá adjuk a tojást, majd ezzel is habosítjuk és hozzá keverjük az olvasztott csokoládét is .
Tovább habosítjuk és fokozatosan hozzá keverjük a tejfölt.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat és fokozatosan a habos keverékhez keverjük.
A tepsit kikenjük  olvasztott vajjal és ki lisztezzük, beleöntjük a masszát , elsimítjuk és készre sütjük.
Amikor kihűlt,  a fehér csokoládét a vajjal langyosra melegítjük és simára keverjük, majd  a csokis tortánk tetejére öntjük , egy lapos késsel elsimítjuk.
Végül tetszés szerint díszíthetjük és kockára vágjuk.

Jó étvágyat !







5 megjegyzés:

  1. Még egy csupacsokis finomság! Megy könyvjelzőbe! Irtó cukik a kis csokilapok a tetején, jó ötlet volt! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomnak néz ki és tetszik a máz a tetején! A szívecskékről már nem is szólva...;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi sütit sütöttél, szép a fehér csokimáz a tetején, meg persze a csokilapok is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...