2013. április 14., vasárnap

Medvehagymás Halpogácsa , zöldséges rizottóval




HOZZÁVALÓK a HALPOGÁCSÁHOZ:
50 deka halfilé kicsi kockára vágva
3 db egész tojás
10 db medvehagyma levél csíkokra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
ízlés szerint: só, bors, kevés citromlé
... és annyi zsemlemorzsa, hogy összeálljon a fasírtunk, én csilis zsemlemorzsát raktam bele
Olívaolaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összegyúrjuk  és pogácsákat formálunk a masszából.
Kevés olívaolajon megsütjük a pogácsák mind két oldalát.

ZÖLDSÉGES RIZOTTÓ, HOZZÁVALÓI:
60 grm olívaolaj
50 grm hagyma
250 grm vegyes gyökérzöldség, ( sárgarépa, karalábé, zeller, karfiol )
250 grm rizs
kevés bors, só
5 dl víz

ELKÉSZÍTÉSE, kuktában :
A kuktában felhevítjük az olajat , megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, hozzátesszük a megtisztított, megmosott, kockára vágott zöldségeket és megpároljuk kb 5-8 perc.
A rizst megmossuk és a zöldségekhez keverjük, sóval, borssal fűszerezzük és felöntjük forró vízzel.
Lezárjuk a kuktát és amikor a szelep sípol (1-3 perc kb) , levesszük a gázt a legkisebb fokozatra és innen számolva 5 percig pároljuk. Elzárjuk alatta a gázt és vízszintes állásból , függőleges állásba állítjuk a kuktán a szelepet és hagyjuk hogy ki szuszogja magát, majd óvatosan kinyitjuk és már tálalhatjuk is.

Fekete kagylómártás hozzávalói:
2 evőkanál vaj
1 kis fej vöröshagyma
40 deka  fagyasztott előfőzött fekete kagyló
2 deci tejszín
1 kávéskanál étkezésikeményítő
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál citromlé
só, bors, pirospaprika

ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat felolvasztjuk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát, rádobjuk a kagylót, fűszerezzük és annyi vízzel öntjük fel ami ellepi. 10 percig főzzük.
A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a citromlével, ráöntjük a kagylóra és átforraljuk.
Végül összekeverjük a petrezselyemzölddel.

Ha mindennel készen vagyunk akkor, tálalhatunk.
Jó étvágyat!



4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...