2013. április 23., kedd

Petrezselymes-kenyér




HOZZÁVALÓK :

60 dkg sima liszt
2 evk. zabkorpa
5 dkg friss élesztő
  2evk. olívaolaj
  2teásk. só
  l teásk. cukor
egy kisebb tojás
  350 ml langyos víz
1 teásk. citromlé
1 csokor friss petrezselyemzöld felaprítva






ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes hozzávalót bepakoltam a kenyérgépbe és ráhagytam a dagasztás műveletét.
( Ha nincs gépünk, akkor a hozzávalókból hagyományos módon készítünk kelt-tésztát.
Fontos hogy jól dagasszuk ki a tésztát! )
Dagasztás után kb 35 percig duplájára kelesztettem, előmelegítettem a sütőt közepes hőmérsékletre nálam gáz 3. Amikor duplájára kelt a tészta, átgyúrtam a levegőtől és vekni formára formáltam .
Egy kenyér sütő formába raktam a tésztát és letakarva ismét duplájára kelesztettem.
Végül vízzel bőven lespricceltem  majd az előmelegített sütőben készre sütöttem.
Sütés után még forrón vízzel ismét lespricceltem és hagytam hogy kihűljön.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a petrezselymet mint fűszert, tetszik a kenyered is vele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom volt és könnyű volt a tészta is tőle.
      Próbálkoztam már friss medvehagymával de valamiért dagasztás-kelesztés közben nagyon meglágyul és nyúlós lesz a tészta. Nem tudom miért még kikísérletezgetek vele. Amikor megsül akkor viszont finom csak kinézetre nem valami szép:)

      Törlés
  2. Szuper ötlet! Grillezéshez tökéletes! :-))

    Nézz be hozzám légy szíves, van számodra egy meglepetésem! :-))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...