2013. április 6., szombat

Töltött datolya csokimázba burkolva





Hozzávalók:
20 db datolya
20 db egész mandula
10 deka étcsokoládé
3 deka fehér-csokoládé

ELKÉSZÍTÉSE:
A datolyákból kivesszük a magokat és helyükre rakjuk az egész mandulákat.
Étcsokoládét vízgőz felet langyosra melegítjük és behúzzuk vele a töltött datolyákat.
Hűtőbe rakjuk egy félórára. Langyosra melegítjük a fehér csokoládét , kivesszük a bevont datolyáinkat és egy kis kanál segítségével csíkokat húszunk rájuk.
Visszatesszük a hűtőbe egy pár percre dermedni .
Igazán finom kis apróságaink lesznek, ami igen gyorsan el is fogy!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jol hangzik. UI: ugyan ilyen bonbonos dobozom van :)

    VálaszTörlés
  2. De jó ötlet! Honnan tudtad, hogy most kaptam két tálca datolyát? ;-)))

    VálaszTörlés
  3. Jaj de fincsi lehet! A boltit aranyáron kapni... de ezzel a recepttel, hátha sikerül nekem is :)

    VálaszTörlés
  4. És nem is nehéz elkészíteni! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...