2013. május 19., vasárnap

Fokhagyma krémleves , cipóban tálalva.






HOZZÁVALÓK :
2 nagyobb fel fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
Ízlés szerint, só, bors, reszelt sajt  ( nálam parmezán sajt )
1 csokor petrezselyem zöld apróra vágva.
2 deci tejszín
1 db tojás sárgája

ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymákat megtisztítom és felaprítom és kevés olajban megfuttatom.
Sózom, borsozom és felöntöm vegetás vízzel
Felforralom és forralás után kb. 10 percig főzöm, majd összeturmixolom.
Hozzá öntöm a tejszínt amit egy kiskanál ételkeményítővel simára keverek és újra felforralom.
Leveszem a tűzről és belekeverem a tojássárgáját habverővel és hozzáadom a petrezselyemzöldet is.
Kis-cipókban tálalom és reszelt sajttal bőven megszórom.




Cipók hozzávalói:
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evk. olaj
1 teásk. só
1 teásk cukor
1 teásk citromlé
1,75 ml langyos víz

Elkészítése:
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk és letakarva duplájára kelesztjük.
Kelesztés után , átgyúrjuk a levegőtől és négy felé osztjuk.
Cipókat formálunk a tésztából és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól távol.
Letakarjuk és kb 30 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt , nálam gáz 3 .
A cipók tetejét körbe bevagdossuk és a körbe egy keresztet vágunk be, még 10 percet kelesztjük.
Sütés előtt vízzel lekenjük és készre sütjük.
Sütés után is lekenjük vízzel és amikor kihűltek levágjuk a bevágásnál a cipók tetejét , kikaparjuk a belsejét és beleszedjük a levest. Azonnal tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT !

8 megjegyzés:

  1. Mónika, ez nagyon finom lehet, s olyan mutatós cipóban tálalva. Fokhagyma krémlevest még nem ettem, fokhagymalevest viszont igen, nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy sikere volt, és mire megettük a levest teljesen átjárta a cipót a fokhagyma íz.

      Törlés
  2. Remek recept! Végre nem kell 5 fej fokhagymát megpucolni! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így is eléggé fokhagymás , szerintem pont elég 2 fej bele.

      Törlés
  3. Hmmm, nem semmi. Nálunk ma póréhagyma krémleves lesz...:) Rajongok az ilyen jellegű levesekért.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!
    Egyszer egy vendéglőben ettem ragulevest cipóban, de annyira finom volt mindenestől, hogy a "tányért" is megettem:-) aztán mindenki rajtam nevetett, hogy többet semmit nem tudtam enni:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont így volt ennél a levesnél a férjem is.
      Megvett mindent és a fő fogás már nem ment:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...