2013. május 11., szombat

Káposztás sztrapacska



Hozzávalók  a tésztához :
1 kg burgonya
20 dkg rétesliszt
20 dkg simaliszt
1 teáskanál só
1 db tojás
Kevés tej

Továbbá :
Egy kisebb fej kb. 1 kg édeskáposzta, és 50 ml. olaj , ízlés szerint só, bors

Elkészítése :
A káposztát négyfelé vágjuk és minél kisebb csíkokra összevágjuk.
Egy nagy lábasba felhevítjük az olajat és rárakjuk a káposztát.
Sózzuk és állandó kevergetés közben puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú finom reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a sót, a tojást , és a liszteteket, majd annyi tejet amivel galuska jellegű tésztát tudunk kikavarni.
Jól összedolgozzuk, egy kanállal. A tészta ne legyen túl sűrű!
A tésztát, forrásban lévő  sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggató segítségével, és
kb. 5-6 percig főzzük.
A kész  tésztát leszűrjük és meleg vízzel átmossuk, majd hozzákeverjük a meleg párolt káposztánkhoz.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok !








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...