2013. május 6., hétfő

Medvehagymás sóskaleves burgonyagombóccal

A receptet    A vidék íze honlapján találtam,  nagyon megtetszett és egy pár nappal ezelőtt el is készítettem.
Lányomnak nem jött be , de ő egyébként sem rajong a sóskáért, viszont nekem és a férjemnek nagyon ízlett.
Aki szereti a sóskát , feltétlenül próbálja ki mert egy különlegesen finom levest fog kapni ha elkészíti:))




Hozzávalók: 

- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csokor medvehagyma
- só
- 1 pohár tejföl
- 2 tojássárgája
- 1,5 liter hús- vagy zöldségalaplé (helyettesíthető leveskockával is)
- 5 dkg vaj
- 50 dkg sóska

Burgonyagombóc, hozzávalói:
- őrölt bors
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 20 dkg főtt burgonya

ELKÉSZÍTÉSE::
A sóskát megtisztítjuk, a forró vajon megfonnyasztjuk. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, és takaréklángon főzzük. 10-15 perc fövés után a sóskát a levével összeturmixoljuk, leszűrjük és visszatesszük a tűzre.
A 2 tojássárgáját a tejföllel simára keverjük, azután a leveshez adjuk. Amikor újra felforr, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, és belefőzzük a kis burgonyagombócokat. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és hagyjuk, hogy még egyet lobbanjon. Tálaláskor reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.

Burgonyagombóc

Közben a gombóchoz a krumplit áttörjük, hozzáadjuk a lisztet meg az egész tojásokat, sóval és borssal ízesítjük.


Köszönöm a receptet:))

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon bejön ez a leves, nagyon szeretem a sóskát, a medvehagymát és a burgonyával készült ételeket is! :) Guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök hogy rábukkantam a receptre, mert finom:))

      Törlés
  2. Imádom a sóskalevest, mi füstölt hússal szoktuk készíteni, de így is tetszene nekem az biztos:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a sóskát, ezt is tuti szeretném. :) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...