2013. május 20., hétfő

Mentás - csokoládés fagylalt



HOZZÁVALÓK  10 GOMBÓCHOZ : 
400 ml tejszín 2 tojássárgája
1 tk. porcukor
1 csipet só
50 ml borsmentaszirup vagy szörp Lidl -ben szoktam venni:))
10 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉSE :
 2 deci tejszínt felforralunk.
Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját , porcukrot , sót és a menta szirupot.
Ehhez lassan hozzá keverjük a forró tejszínt.
Vissza tesszük a tűzre kis-lángra és addig keverjük még besűrűsödik.
Megvárjuk míg kihűl kb 30 perc , majd hozzá keverjük a másik hideg 2 deci tejszínt és 5 deka felaprított csokit. Lehűtött fagyi-gépbe öntjük és kb 20 perc alatt készre is fagy.
Közben, a maradék csokit langyosra melegítjük és tálaláskor a fagyikra öntjük.

Ha nincs fagyi-gép!
 FAGYI KÉSZÍTÉSNÉL RÉSZLETESEN ELTUDJÁTOK OLVASNI A FAGYI KÉZZEL VALÓ KÉSZÍTÉSÉT
( kattints a linkre )








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...