2013. május 6., hétfő

Nyúllapockából készült húsleves, kuktába főzve

Mivel a lányom húsleves függő , ezért nálunk szinte minden húsból szeretik a húslevest és így legalább nem készül mindig karajcsontból , vagy tyúkból .
Nyúllapockából egy gyenge levest kapunk és egy picit édes az íze.


HOZZÁVALÓK:
 Leves zöldségek : sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, krumpli, kelkáposzta,
 4-5 db Nyúllapocka
 szemes-bors, só , csipetnyi pirospaprika

Paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, egy fej hagyma, 2 cikk fokhagyma
Leves tészta a tálaláshoz

Azért nem írtam mennyiséget mert ugyan úgy kell elkészíteni mint ha egy hagyományos húslevest készítenénk és szerintem mindenki szemre rakosgatja bele a hozzávalókat. Ki-ki hogyan és mennyi zöldségekkel szereti.Elkészítése:

 Ha hagyományos módon és nem kuktában készítem a húslevest , ugyan úgy járok el mintha rendes húslevest készítenénk. Vagyis felrakom vízbe a húst lehabozom és utána belepakolom a zöldségeket, fűszereket és kis lángon készre főzöm. Kb 1-óra.

.... de nekem erre nincs időm ezért kuktában főzöm és ugyan olyan finom!
Tehát: Belepakolok mindent a kuktába a fűszereket is a húst kisebb darabokra vágom mint egyébként szoktuk a húslevesbe és a répát zöldséget is. Felöntöm annyi vízzel ameddig a kuktában a jelölés mutatja,majd lezárom a kuktát. Nagy lángon felforralom , ilyenkor sípolni kezd a szelep a kuktán.
 Ekkor leveszem a gáz lángját a legkisebbre és a szelepet a kuktán függőlegesről vízszintesre állítom és innen számítva 30 percig főzöm.
 Higgyétek el kuktában is lehet tiszta gyönyörű húslevest készíteni és az íze is mennyei !

Jó étvágyat!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...