2013. május 22., szerda

Rakott velő , burgonyával



HOZZÁVALÓK :

1,5 burgonya karikára vágva és megfőzve
30 deka főtt,füstölt-tarja szeletelve
40 deka sertésvelő
8 db főtt tojás szeletelve
Ízlés szerint: vaj, tejföl, só, bors, babérlevél, ecet

ELKÉSZÍTÉSE:
A velőt ecetes babérleveles, sós vízben megabáljuk és hagyuk a levében kihülni.
Közben megfőzzük a tojásokat, és a burgonyát.
Egy tűzálló edényt kivajazunk vastagon és a szeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést.
Erre kerül a szeletelt tarja, erre a velő és a tojás szeletekkel betakarjuk.
Tejföllel és olvasztott vajjal bőven meglocsoljuk.
Végül betakarjuk a maradék burgonyával és beborítjuk a tetejét tejföllel.
200 fokon sütjük , nálam gáz 5.
Először letakarva, kb 30 percig és ezután a fedőt levéve pirítjuk tovább pár percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...